Foodfotografie: 3 dingen op rekening mee te houden

Foodfotografie: 3 dingen op rekening mee te houden

Fokelien Broekstra 468
Naast de selfie fotograferen we regelmatig ons eten. Met eenvoudige middelen en een beetje gezond verstand kan je van je bord met eten een mooi en interessant plaatje maken. Wij geven je drie tips om je op weg te helpen.

Licht

Eten komt altijd beter uit je foto als je gebruikt maakt van zacht tegenlicht. Het beste is om daarom een tafeltje bij het raam op te zoeken waar het licht niet direct opvalt. Hierdoor komen de kleuren het beste uit je foto. Bij zomerfruit kan het wel aantrekkelijk zijn om vel licht op je foto te laten vallen. Je wil immers dat de foto ook de zomer uitstralen.

Ingrediënten en eindproduct

Het kan een leuke aanvulling zijn om de ingrediënten en het eindproduct te laten zien. Hou hier bij het kopen rekening mee. Bewaar bij een appeltaart bijvoorbeeld twee appels die als je achtergrond kunnen dienen. In sommige gevallen kan dit je foto op een mooie manier aanvullen.

Schoon bord

Zorg ervoor dat het bord dat je gebruikt schoon is. Laat geen kruimels liggen die toevallig op het bord zijn beland. Zorg dat je de randen van het bord nog eens afneemt om vingerafdrukken of andere afleiding te voorkomen.
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien