Fitnessfotografie: 3 handige tips voor sixpack fotografie

Fitnessfotografie: 3 handige tips voor sixpack fotografie

Fokelien Broekstra 993
Fitness portretten worden steeds populairder onder de sporters. Ze willen graag hun spieren en sixpack laten zien aan de rest van de wereld. Met deze 3 handige tips word jij op weg geholpen om een gespierde buik te fotograferen.

Juiste houding

De juiste houding is belangrijk voor een goede fitness foto. Laat je model niet te ver naar voren buigen, hierdoor krijgt hij of zij rimpels die ervoor zorgen dat de spieren verdwijnen. Zet je model ook niet te rechtop, hierdoor worden de spieren uitgerekt en zijn ze minder goed zichtbaar.

Uitademen

Als je het model zo ver mogelijk laat uitademen zul je merken dat de spieren beter zichtbaar worden. Door goed uit te ademen worden de spieren geactiveerd en worden ze dus beter zichtbaar.

Licht van een kant

Belicht je model van een kant. Door je model van een kant te belichten valt er een schaduw over de buik waardoor de spieren beter zichtbaar worden. In het onderstaande wordt het verschil duidelijk door de uitleg van Max Ganger. 

 

 

Matt Granger

Matt Granger is professioneel fotograaf met een fotostudio in Sydney Australië. Granger heeft zich vooral gespecialiseerd in portretfotografie en fotografie lessen. Zijn passie is om zijn liefde voor fotografie te delen met andere fotografen.
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien