Filmscéne in dagelijks leven gevoegd met iPhone

Filmscéne in dagelijks leven gevoegd met iPhone

Fokelien Broekstra 790
Je kunt je vreemde en bizarre dingen voorstellen als je over straat loopt. Denken aan een stripfiguur die opduikt of een dier dat iets geks doen Francois Dourlen ging met zijn bedachte ideeën aan de slag en maakte ene opvallende fotoreportage.

Benodigdheden

Het enige wat Francois Dourlen nodig had voor zijn shoot was zijn iPhone, camera, Disneyfiguur plaatjes en de juiste omgeving. Daarmee ging hij aan de slag. Met zijn iPhone waarop het plaatje afgebeeld staat en de omgeving ging hij aan de slag om de foto’s te maken.

Het idee

Het begon allemaal als een grap voor zijn vrienden. Met zijn telefoon voegt hij een beeld van Napoleon samen met een foto van een pony. Francois had hier zo veel plezier van dat hij de serie steeds verder uit is gaan breiden. Inmiddels is zijn Instagramprofiel een groot succes en wordt hij gevolg door z’n 106.000 volgers. De  bizarre dingen die hij onderweg bedenkt kan hij in zijn foto’s kwijt en op een grappige manier delen met de rest van de wereld.

Francois Dourlen

Francois Dourlen is hoogleraar geschiedenis en fotografeert als hobby. Hij is de fotoserie begonnen als een grap, zolang hij het leuk vindt om de foto’s te maken blijft hij er mee doorgaan. Het is voor Francois een hobby die hem helpt vrij te kunnen denken en zich creatief in te kunnen spannen.
 

Meer werk is te vinden op de Facebook en Instagram van Francois Dourlen.

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien