Filmpjes van de Joop Swart Masterclass online

sanne 1644
Opzoek naar inspiratie? Check de filmpjes die World Press Photo (WPP) online zette van de Joop Swart Masterclass. Dat is het jaarlijkse evenement waarbij twaalf jonge fotografen hun werk kunnen bespreken met internationale profs.

Elk jaar vindt de zesdaagse Joop Swart Masterclass plaats. Daarbij kunnen twaalf door de jury geselecteerde fotografen discussiƫren over technische, journalistieke en ethische aspecten van hun werk. Het leuke is dat WPP zowel de professionals als enkele leerlingfotografen interviewde. De resultaten zijn op de site van WPP te vinden. Hieronder vind je alvast een voorproefje.

De masters die worden gesproken zijn hristopher Anderson, Tony Chambers, Dewi Lewis, Mariko Takeuchi en Francesco Zizola. Zij spreken over hun achtergrond en hun ervaringen met de masterclasses.

afbeelding van sanne
Door: Sanne Ruhaak

Sanne Ruhaak | Redacteur

Sanne (1985) studeerde Literatuurwetenschap en Nederlandse taal en cultuur. Gewapend met een goede internetverbinding, een telefoon en een scherpe pen, verzorgt ze nieuwsberichten en achtergrondartikelen voor DIGIFOTO Starter. Zit ze niet achter haar pc, dan reist ze met haar kladblok het land rond voor interviews.

Bekijk alle artikelen van Sanne