Facebook: Zo behoud je de kwaliteit van je foto

Facebook: Zo behoud je de kwaliteit van je foto

Senta Bemelman 740
Wanneer je met jouw camera fotografeert, krijg je foto’s van een groot formaat. Facebook maakt deze kleiner om de foto te kunnen delen met Facebook-gebruikers. Dit kan echter ten nadele zijn van je kiekje. Leer hoe je dit voorkomt!

Als fotograaf deel je mogelijk graag op Facebook gemaakte foto’s. Dit is erg leuk, maar wat je mogelijk niet weet, is dat Facebook jouw foto’s een stuk kleiner maakt en daarmee ook je foto aanpast in belichting of kleur. Je kan soms verbaasd zijn als een foto ineens flink anders lijkt o Facebook. Dit komt doordat de plaat gecomprimeerd wordt. Dit betekent dat het formaat wordt verkleind en het bestand minder groot. Dit kan resulteren in kwaliteitsverlies, een mindere belichting of mogelijk aanpassingen in het contrast of de kleur.

Voorkomen

In de onderstaande video zie je hoe je voorkomt dat Facebook jou foto verandert. Probeer tijdens de nabewerking je foto al in Photoshop te comprimeren, wanneer je deze opslaat. Hierdoor zal Facebook je foto minder te hoeven verkleinen, waardoor je minder kwaliteitsverlies ervaart.

Deze video’s zijn in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen. Lukt dit niet in het venster op onze website, klik dan op de YouTube-knop om naar de originele videolocatie te gaan. Hier kun je op de bovenstaande manier de ondertiteling aanpassen. Bij sommige video’s werkt de vertaalfunctie niet optimaal, waardoor je soms vreemde zinnen voorbij ziet komen. Voor het grootste gedeelte levert de vertaalfunctie echter een prima resultaat op en is de ondertiteling goed te begrijpen.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta