Facebook krijgt nieuwe camera mogelijkheden

Facebook krijgt nieuwe camera mogelijkheden

Fokelien Broekstra 828
Facebook is bezig met de ontwikkeling van nieuwe camera software, die erg lijkt op Snapchat. Na de update, die in Ierland getest wordt, gaat het waarschijnlijk voor iedereen mogelijk worden om filters te gebruiken en leuke figuurtjes toe te voegen aan een foto.

Update Facebook

Op dit moment zit de update nog in de testfase, de nieuwe mogelijkheden zijn hierdoor nog niet voor alle Facebookgebruikers beschikbaar. Gebruikers in Ierland kunnen de nieuwe cameramodus inmiddels wel testen. Na de update zit er bovenin de Facebook-app een nieuw camera-icoontje.  Als je op dit icoontje drukt kom je in de foto- en videomodus. Over je foto's kun je filters toepassen en effecten gebruiken die je foto omtoveren tot schilderij.  Ook komen er filters die reageren op bewegingen.

De nieuwe mogelijkheden lijken heel erg op Snapchat. Na 24 uur verdwijnen de foto's. Alleen als iemand heeft gereageerd blijft de foto staan. De foto's en video's die je maakt, kun je met de nieuwe optie naar elkaar sturen. Deze komen in een speciale inbox terecht. Daarnaast blijft het ook gewoon mogelijk om leuke foto's op je tijdlijn te plaatsen zoals we gewend zijn. 

Het is op dit moment nog niet bekend wanneer de nieuwe camera mogelijkheden beschikbaar worden voor  ons. Waarschijnlijk is dit afhankelijk van de testresultaten in Ierland.

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien