Facebook: ondersteuning voor 360-gradenbeelden aangekondigd

Facebook heeft ondersteuning voor 360-gradenlivebeelden aangekondigd

Fokelien Broekstra 655
Facebook heeft aangekondigd dat het ook livestreams van 360-graden gaat ondersteunen. Na de officiële onthulling kunnen niet gelijk alle pagina’s gebruik maken van de functie. In 2017 is het voor alle pagina’s en profielen beschikbaar.

Onthulling

De onthulling van de nieuwe functie begint om 21.00 uur Nederlandse tijd op de officiële Facebook-pagina van National Geographic. In de livestream zal in 360-beeld te zien zijn hoe de bewoners van Mars Desert Research naar buiten komen.

Werking

De livestreams gaan op dezelfde manier werken als de bestaande 360-gradenvideo's. Je kunt de video's op een computer met de muis bedienen. Op een smartphone kun je het filmpje bedienen door met je vinger over het scherm te vegen of je telefoon om je heen te bewegen.

Beschikbaar

Na de onthulling door National Geographic kan niet gelijk heel Facebook gebruik gaan maken van de nieuwe functie. Facebook heeft aangegeven dat in de komende maand voor een onbekend aantal pagina’s beschikbaar wordt. In de loop van 2017 zullen de andere pagina’s en profielen ook de beschikking krijgen over de nieuwe functie.

Ga jij iets aan de nieuwe functie hebben?
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien