Eye-Fi Mobi: WiFi voor je camera

Eye-Fi Mobi: WiFi voor je camera

Redactie 1162
Hoe zou je het vinden als je met je dure spiegelreflexcamera niet alleen superieure kwaliteit foto's kan maken, maar ook de connectiviteit van je smartphone of tablet tot je beschikking hebt? De Eye-Fi Mobi SD-geheugenkaart met ingebouwde WiFi maakt het mogelijk. Maar hoe werkt het in de praktijk?

Advertorial

Veel mensen gebruiken hun smartphone om foto’s te maken, omdat de beelden meteen via social media kunnen worden verspreid. Helaas zijn de mogelijkheden van smartphones erg beperkt in vergelijking met digitale camera’s als het gaat om zoom, hogesnelheidsopnames, licht en andere functies. Aan de andere kant bieden veel professionele camera’s geen ingebouwde WiFi-functionaliteit en is het overzetten van de foto’s naar je computer vaak een onhandige en tijdrovende klus. De Eye-Fi Mobi is ontworpen voor fotoliefhebbers die een oplossing zonder compromissen zoeken: de hoge kwaliteit foto's en video's van een digitale camera gecombineerd met de instant oplevering van de smartphone.

Eye-Fi 32GBDe installatie

Aan het SD-geheugenkaartje, dat geleverd wordt in 8, 16 en 32GB uitvoeringen, is weinig bijzonders te zien: het heeft dezelfde afmetingen als ieder ander geheugenkaartje en is compatibel met de meeste digitale cameramodellen - veel camera's bieden zelfs al ondersteuning voor de kaart vanuit de camerasoftware. Op de website van Eye-Fi is een lijst te vinden met alle ondersteunde camera's.

Gebruik je bijvoorbeeld de Canon EOS 5D Mark III (met firmware-versie 1.2.1 of hoger), dan zou alles probleemloos moeten werken. De installatie van de Mobi werkt eenvoudig: steek de SD-kaart in je camera, installeer de gratis app op je telefoon, tablet of computer en voer de bijgeleverde code in, waarmee je de camera aan het apparaat van je keuze koppelt. Op de camera verschijnt een extra menu-optie waarmee je de WiFi-overdracht activeert. Nu ben je klaar om aan de slag te gaan.

In gebruik

Maar hoe is de Eye-Fi Mobi in gebruik? Behoort de omslachtige overdracht van foto's naar smartphones of pc's echt tot het verleden? Het lijkt er wel op. Er is geen netwerk, hotspot of internetverbinding nodig; de Eye-Fi Mobi kopieert nieuwe beelden van de camera naar pc, iOS of Android-apparaat. Je hoeft alleen je mobiele device te koppelen aan het wifi netwerk van de kaart. Nadat je de foto heb gemaakt kun je deze automatisch en draadloos overzetten naar je mobiele device en direct bewerken of via social media delen.

Eye-Fi 8GBEr zijn veel situaties te bedenken waarin de Mobi het leven van fotografen prettiger kan maken. Bijvoorbeeld als je op vakantie bent in afgelegen locaties en niet wilt wachten met het delen van je foto's tot je in de buurt van een internetcafé bent. Of wanneer je midden in een fotoshoot zit en de resultaten direct op je iPad wilt kunnen beoordelen, zonder dat je daarvoor je SD-kaart uit je toestel hoeft te halen. Of om altijd en overal direct veilige back-ups van je foto's te garanderen.

Kostenefficiënte upgrade

Een nieuwe camera met ingebouwde WiFi-functionaliteit is geweldig, maar een nieuwe camera kopen speciaal voor meer connectiviteit is in veel gevallen wat overdreven. De Eye-Fi Mobi is een kostenefficiënte upgrade van bestaande hoogwaardige camera’s met de connectiviteit van deze tijd.

Kijk voor meer informatie op: nl.eyefi.com

Voorbeeld: Op het WK in Brazilië

Het is 11 juni 2014 en je bent in Salvador, Brazilië. Over twee dagen is de eerste wedstrijd van het Nederlands elftal en deze ochtend trainen de manschappen op een veldje ergens in een buitenwijk van de stad. Het oefenveld is omgeven door hoge hekken en streng beveiligd tegen pottenkijkers. Maar jij hebt vanuit je hotel een zwakke plek in de beveiliging gespot: een overhangende tak, waarmee je met wat klimwerk toch op het terrein kan komen. Die kans laat je natuurlijk niet liggen. Je hangt je spiegelreflexcamera om je nek, trekt je gympen aan en gaat op pad. Wat kleerscheuren en schaafwonden rijker, sta je een half uurtje later foto's te maken aan de zijlijn van het oefenveld. Louis van Gaal staart je verbaasd aan vanaf de middenstip. Je legt nog net op de gevoelige plaat vast hoe zijn uitdrukking omslaat van verbazing naar irritatie, voor de beveiliging je in je nekvel grijpt en je van het veld afsleept. Even later sta je weer buiten de hekken. Je camera is in beslag genomen. Dat is natuurlijk vervelend, maar gelukkig had je een Eye-Fi WiFi geheugenkaart in je toestel zitten, die je foto's automatisch over heeft gezet naar je smartphone; foto's die je later die dag aan de Nederlandse pers verkoopt en die meer dan genoeg geld opleveren voor wel vier nieuwe camera's. Goal!

Eye-Fi

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie