Expositie Mario Gerth in de Toonzaal

Marina Smits 1505
De exclusieve expositie van Mario Gerth in de Toonzaal in Mijdrecht opent zondag 14 december, van 14.00 tot 17.00 uur, haar deuren met een officiële opening. De opening zal worden verricht door de heer Jaap Rosen Jacobson, voormalig bestuurslid Amnesty International en de heer Ad Groeneveld, bestuurslid van Stichting Wajir. De tentoonstelling duurt tot en met vrijdag 23 januari 2015.

Tijdens deze expositie presenteert de Duitse fotograaf Mario Gerth zijn exclusieve Afrikaanse portretten. Mario’s reizen hebben hem als journalist en fotograaf door meer dan 77 landen op 5 continenten gevoerd. Een 43 maanden durend avontuur door de meest afgelegen gebieden van Afrika, leidde fotograaf Mario Gerth regelrecht een andere wereld in - een sierlijke wereld waar de natuur waardigheid en schoonheid heeft geëtst in de gezichten van haar volk.

Mario was getuige van burgeroorlogen, armoede, dictatuur en geweld - maar vaker nog was hij een gast, een toeschouwer in een wereld die wordt gekenmerkt door sierlijke schoonheid en prachtige tradities. Mario Gerth's foto’s sieren vele internationale tentoonstellingen en worden gepubliceerd in talloze tijdschriften waaronder “National Geographic”. Uit zijn ongelooflijke reizen is een groot aantal intieme portretten tot stand gekomen die bijeengebracht zijn in een bijzonder indrukwekkende tentoonstelling. Deze tentoonstelling is een prachtig eerbetoon aan Afrika en de oorspronkelijke Afrikaanse bevolking. De muziek zal dit keer worden verzorgd door de Afrikaanse Lamin Kuyateh. Met zijn prachtige instrument, de Kora, speelt Lamin een breed scala aan Afrikaanse liederen.

Openingstijden

De Toonzaal is geopend op vrijdagen van 15.00 tot 18.00 uur en op zaterdagen van 14.00 tot 17.00 uur. Op de website van de Toonzaal vind je meer informatie over openingstijden, de tentoonstellingen en de kunstenaars.