ExploreCams: de fotograaf-vriendelijke zoekmachine

ExploreCams: de fotograaf-vriendelijke zoekmachine

Fokelien Broekstra 929
Ben jij ook altijd druk aan het Googelen naar informatie over een lens, camera body en of een bepaalde lens geschikt is voor jouw camera, voor je iets koopt? Er is nu een handige zoekmachine die je hier mee verder helpt. ExploreCams, de fotograaf-vriendelijke zoekmachine.

ExploreCams

Lees jij ook eerst honderden reviews voor je een lens of body koopt? Vergelijk je foto's tot je het verschil niet meer kunt zien? Dan biedt de website ExploreCams uitkomst! Op de website kun je verschillende statistieken bekijken die op basis van miljoenen foto's vergeleken zijn. Er is bijvoorbeeld een statistiek te zien wat het populairste merk van dit moment is, je kan zoeken op een cameratype in combinatie met een lens en welke sluitertijd en ISO-waarde het vaakste gebruikt wordt. 

Wekelijkse update

ExploreCams gebruikt de metadata van miljoenen foto’s die worden geplaatst op websites als Flickr, 500px en Pixabay. De informatie die uit deze foto;s worden gehaald worden wekelijks geupdatet. Ben jij benieuwd geworden? Bekijk dan de website

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien