Experiment: drone en een dummy

Experiment: drone en een dummy

Aäron Nasarany 412
Dat je met een drone prachtige beelden kunt maken is een feit. Dat er regels bestaan voor het besturen van een drone is ook een feit. Maar als er iets misgaat, dan gaat het ook goed mis. Dit was de reden voor een team wetenschappers om een onderzoek te starten met als hoofdvraag: Hoe maak je drones veiliger?

Onderzoek

Om de hoofdvraag te beantwoorden besloot een team van wetenschappers uit Virginia om een drone te laten botsen met het gezicht van een dummy. Het is natuurlijk een regelrechte ramp als dit echt zou gebeuren, maar met de vliegkunsten van sommige dronepiloten, of een interne fout in het systeem is een botsing niet uit te sluiten.  

De video

De wetenschappers hebben door deze test enorm veel data verkregen. Ze maakte gebruik van sensoren en verschillende high-speed-camera's. Met alle verkregen data kunnen ze aan de slag om een veiligere drone te maken voor mens en dier. De volgende test met de drone staat ookal op de planning: Daarbij proberen zij een drone te laten vallen op het hoofd van de dummy. De eerste test staat inmiddels op YouTube en kun je hieronder bekijken.

 

 

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron