Exotische fotoreeks met gloeiende paddenstoelen

Exotische fotoreeks met gloeiende paddenstoelen

Senta Bemelman 1291
De natuur kun je op verschillende manieren in beeld vangen. Keuze genoeg, fotografeer jij graag prachtige boslandschappen of bewoners van de onderwaterwereld? Fotograaf Steve Axford koos voor gloeiende paddenstoelen in sprookjesbossen.
Kleurrijke hoeden sieren de paddenstoelen die Steve Axford met zijn camera treft. Hij reist de hele wereld af op zoek naar mooie en unieke exemplaren. Iedere foto lijkt een schilderij. Bekijk enkele voorbeelden hieronder.

Foto's: Steve Axford

Paddenstoelen fotograferen

De exotische platen van Steve lijken moeilijk na te bootsen in het Nederlandse Polderlandschap. De paddenstoelen in ons koude kikkerlandje kleuren voornamelijk rood met witte stippen. Maar dit maakt het fotograferen van de schimmels niet minder leuk. Ga bijvoorbeeld in het bos op zoek naar unieke vormen of partonen waar de zwammen (of ander soort paddenstoelen) in groeien. In onze Gallery zagen wij eerder ook al mooie paddenstoelen voorbijkomen op de foto!
 
Foto: Janwillem Scholtze
Foto: Ytje
Foto: Anita Evering
 

Steve Axford 

Fotograaf Steve Axford verzamelt de foto's van de prachtige paddenstoelen en plaatst deze op zijn website onder de toepasselijke naam 'Fungi'. Steve woont in Australië en startte met zijn fotoproject nadat hij met pensioen ging. Meer werk van de fotograaf bekijk je op zijn Flickr-pagina
 
 
afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta