Ervaring opdoen met interieurfotografie in eigen huis

Ervaring opdoen met interieurfotografie in eigen huis

Fokelien Broekstra 389
Sommige mensen nemen een opdracht voor interieurfotografie aan en vallen gelijk in een diep gat. Hoe moet je het aanpakken? Wij raden je aan om eerst thuis eens te experimenteren met je eigen interieur

Inrichting

Je hebt misschien niet de modernste inrichting, of je huis is misschien niet helemaal netjes opgeruimd. Maar ondanks dat is het interessant om eens in je huis te gaan experimenteren met de inrichting en hoe je dit het beste op foto kan zetten. Je eigen omgeving is de beste plek om dit eens goed te oefenen.

Experimenteren met licht

Één van de problemen die ontstaan bij interieurfotografie is dat je altijd met een lichtprobleem zit. Moeten de gordijnen dicht of liever open? Daarnaast moet je nadenken over de lampen, doe je ze aan of uit. In je eigen huis kan je hier eens flink mee experimenteren. Probeer bijvoorbeeld ook eens een HDR-opname te maken.

Goed voorbereid

Doordat je in je eigen huis hebt kunnen oefenen, heb je al een basis op kunnen bouwen in de interieurfotografie. Je hebt kunnen ervaren of jij liever werkt met de lichten aan of lichten uit. Gordijnen open of toch dicht en hoe je om kunt gaan met tegenlichtsituaties.  Hierdoor kan je voorbereid bij een opdracht aankomen.
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien