Enlapse Tikee – Alles-in-één oplossing voor time-lapse-fotografie

Enlapse Tikee – Alles-in-één oplossing voor time-lapse-fotografie

MarkMoed 3451
Een time-lapse maken is niet zo eenvoudig. Daar gaat Enlapse verandering in brengen met de Enlapse Tikee, een zelfonderhoudend apparaat dat met een druk op de knop oneindig lang timelapse-foto's kan maken.

De Enlapse Tikee is te bedienen met een smartphone, en hij wordt opgeladen door zonne-energie, is bestand tegen regen en hij slaat de opnamen op een micro-sd-geheugenkaart op. Dit zijn indrukwekkende kenmerken, die op Kickstarter als speerpunten worden genoemd. De camera gebruikt een Sony Exmor R sensor van 1/2,3 inch en hij maakt foto's van zestien miljoen pixels. Het apparaat is in twee uitvoeringen verkrijgbaar: de Tikee en de TikeePro. De Pro-versie heeft ook 3G-internet en GPS.

Enlapse Tikkee op zonne-energie

Via de browser is het mogelijk om de foto's binnen te halen en te bewerken tot een time-lapse (wat ook automatisch gedaan kan worden).Momenteel staat de Enlapse Tikee als Kickstarterproject online, waarmee het in totaal 150.000 euro probeert op te halen. De Tikee is verkrijgbaar vanaf 349 euro, de PRO-versie vanaf 449 euro.

Voor meer informatie kun je terecht op de Kickstarterpagina.

afbeelding van MarkMoed
Door: Mark Moed

Mark Moed | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark