EIZO Coloredge CS270

EIZO komt met ColorEdge CS270

Thomas 952
EIZO komt met de ColorEdge CS270. De fabrikant richt zich met de CS-serie op fanatieke hobbyfotografen, die zoeken naar uitstekende beeldkwaliteit. Met 27 inch is de nieuwe telg meteen de grootste. Bovendien is de topmonitor in vergelijking met andere modellen van EIZO relatief goedkoop.

De EIZO ColorEdge CS270 heeft een resolutie van 2560 x 1440 pixels, waardoor je erg veel werkruimte tot je beschikking hebt en je foto's scherp weergegeven worden. Daarnaast is het een zogenaamd 'wide gamut'-scherm, wat betekent dat het scherm een bredere reeks aan kleuren laat zien dan andere monitoren.

Kalibratie

Beeldkwaliteit staat bij monitorfabrikant EIZO vooraan. Daarom worden alle monitoren getest en gekalibreerd voor ze de fabriek uitkomen. In de meeste gevallen hoef je dus niet aan de knoppen te draaien nadat je de CS270 hebt uitgepakt. Mocht je het scherm zelf willen afstellen, dan is dat mogelijk met de meegeleverde ColorNavigator-software.

Digital Uniformity Equalizer

De EIZO CS270 maakt gebruik van Digital Uniformity Equalizer (DUE). Dat zorgt ervoor dat helderheid en kleurweergave over het hele scherm gelijk zijn. Ook moet het scherm geen flikkering weergeven, door de hybride helderheidsbesturing. Het scherm zelf is mat en spiegelt daardoor niet.

Volledig instelbaar

Door gebruik te maken van de meegeleverde voet kun je je werkplek ergonomisch inrichten. De CS270 kan draaien, kantelen en in portetstand worden gezet.

Prijs en beschikbaarheid

Vanaf juli 2015 moet de EIZO ColorEdge CS270 in de winkels liggen, de adviesprijs bedraagt 1099 euro.

afbeelding van Thomas

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas