Eerste indruk Impossible I-1 polaroid camera

Eerste indruk Impossible I-1 polaroid camera

Nadja Geskus 771
De charme van een polaroid camera spreekt veel mensen aan. De meeste mensen worden nog steeds enthousiast van een foto die direct uit de camera komt rollen. Tientallen jaren geleden waren polaroid camera’s een enorme hit en niet lang daarna verdween de hele productie van de camera's. Impossible bracht kort geleden de I-1 op de markt, een retro uitziende polaroid camera met een aantal interessante functies. Dit was onze eerste indruk van de I-1.

Uiterlijk van de I-1

De I-1 heeft een erg mooie retro look. Ondanks dat de camera erg licht is, voelt hij wel stabiel aan en houdt hij gemakkelijk vast. De knoppen zijn makkelijk te bedienen en voelen stevig aan. Het is niet heel duidelijk aangegeven of de flits aan of uit staat, maar met een beetje logisch nadenken kom je daar wel uit. De aan/uit knop beschikt nog over een extra functie; de bluetooth modus, zodat je de I-1 met je telefoon kunt verbinden met de bijpassende app. De ringflitser past niet alleen goed bij het uiterlijk van de camera, maar zorgt ook voor mooie belichting. Verschillende lampjes maken onder andere duidelijk dat je de flits niet of wel kunt gebruiken of dat de batterij leeg is. Bovenop is een mooie retro zoeker te vinden.

Digitaal

De camera kun je met behulp van bluetooth met de app op je smartphone verbinden. Zo kun je een aantal handige functies instellen, waaronder de sluitertijd, diafragma en flitsinstellingen en uiteraard kan zo op afstand ook afgedrukt worden. Met deze app kun je ook wat creatievere instellingen toepassen, waaronder het dubbel belichten van een afdruk en lange sluitertijden voor bijvoorbeeld lightpainting. De camera kan via usb opgeladen worden, wat erg gemakkelijk en snel werkt.

Foto maken

Het maken van een foto gaat met de I-1 erg makkelijk. Je kunt met de I-1 zelfs vrij makkelijk een selfie maken. Na het maken van de foto, schiet de foto uit de camera en blijft onder een zwart papier liggen die uit de camera meerolt. Belangrijk is dat deze tijdens de ontwikkeling eronder blijft liggen, wat iets van je geduld vergt, want de meeste zijn gewend om foto’s gelijk terug te kunnen bekijken. De foto’s zien er goed uit en hebben echt dat retro-gevoel. Als de batterij vrijwel leeg is brandt aan de voorkant een rood lampje en is het ook niet mogelijk om de ontspanknop in te drukken. Al met al een zeer leuke en interessante camera, waarbij we niet kunnen wachten om de camera en de app verder uit te testen!

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja