Eerst kijken, dan fotograferen

Eerst kijken, dan fotograferen

Fokelien Broekstra 317
Loop door Amsterdam en je wordt nog net niet omver gelopen door een groep toeristen dat met hun camera voor het gezicht door de stad lopen. Wij raden je aan om je camera eerst om je nek te laten hangen en te kijken en observeren wat er allemaal om je heen te zien is. Je zult merken dat je hierdoor veel mooiere momenten weet te vinden en vast te leggen.

Urbex

In de urbex-fotografie is het een belangrijk onderdeel om je camera eerst in je tas te laten en een rondje door het gebouw te lopen. Hierdoor kan je de sfeer van het gebouw rustig op je in laten werken en zie je meer details die je met de camera voor je neus zou missen. Ook is het eerste rondje een veiligheidsrondje, in oude gebouwen kunnen houten vloeren weleens doorgerot zijn en dat kan vervelende valpartijen opleveren.

Op straat

Ook op straat raden we je aan eerst rustig om je heen te kijken. Observeer eens rustig wat er allemaal gebeurt en wat er te zien is. Je zult merken dat je hierdoor meer details gaat opmerken en je foto’s net een beetje meer kunt geven.

Denk na over je beeld

Loop eens een rondje door de omgeving die je wil fotograferen en bedenk wat je wil fotograferen. Door er eerst over na te denken en je omgeving te bestuderen ga je merken dat je meer details opmerkt. Denk aan een paddenstoel tussen de bladeren of een bijzondere muurtekening midden in de stad.

Loop jij weleens zonder camera een rondje om later het beeld te bepalen

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien