Een wereld van verschil: van dag naar nacht in Photoshop

Een wereld van verschil: van dag naar nacht in Photoshop

Aäron Nasarany 922
Als je net begint met fotografie of al aantal jaren bezig bent, dan zul je merken dat fotografie meer is dan alleen foto’s maken. Denk maar bijvoorbeeld aan administratie, social media onderhouden, website bijhouden en updaten, content creëren en natuurlijk flink netwerken. Het is hard werken en je dag en nachtritme kan hier flink onder lijden. In dit artikel spelen we hierop in.

Adobe Photoshop

We kunnen de dagen niet langer maken dat hij is, maar we kunnen onze foto’s wel flink veranderen, waardoor de kijker niet doorheeft dat hij/zij kijkt naar foto dat eigenlijk gewoon overdag genomen is. Adobe Lightroom en Adobe Photoshop zijn voor de nabewerking een handig hulpmiddel voor de fotografen. Met behulp van die twee programma’s ben je in staat om de kijker voor de gek te houden en natuurlijk om jouw foto’s te versterken door bijvoorbeeld het contrast te verhogen of storende elementen te verwijderen. Via Adobe Photoshop zijn er talloze mogelijkheden, waaronder het veranderen van de achtergrondkleur of het veranderen van lipkleur. Met behulp ban Photoshop kunnen we bijzondere beelden creëren.

Van dag naar nacht

We kunnen in Photoshop gemakkelijk dingen in een foto aanpassen. Zo kunnen we een foto dat overdag is genomen veranderen in een beeld dat een nachtelijke sfeer uitstraalt.  In onderstaande filmpje zie je hoe je dit voor elkaar kunt krijgen. Fotograaf Howard Pinsky legt je in de video stap voor stap uit hoe je te werk moet gaan om tot het gewenste eindresultaat te komen. 

 

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron