Een scherpe foto met bewegende mensen

Een scherpe foto met bewegende mensen

Fokelien Broekstra 681
Je hebt ze vast voorbij zien komen. Een foto van een station met bewegende mensen. Het lijkt een waar kunstwerk, maar met een paar tips ben jij snel op weg om zelf z’n foto te maken.

Leven in je foto

Door beweging te tonen in je foto, breng je op een snelle en gemakkelijke manier leven in je foto. Bevries je alle mensen, dan gebeurd er niks, dit is saai om naar te kijken. Om een goede foto te kunnen maken heb je een statief en timer of afstandsbediening nodig. Het is namelijk niet de bedoeling dat je camera een minuscule beweging maakt en dat je foto onscherp wordt.

Statief en afstandsbediening

Zorg ervoor dat je statief niet in de weg staat. Ga dus niet midden in een ruimte staan waar alle mensen langs moeten, hierdoor hinder je de mensen om je heen. Als jij een veilige plek hebt gevonden, kun je, de camera op het statief plaatsen en je timer of afstandsbediening instellen.

Instellingen camera

Om beweging in je foto te krijgen moet je de sluitertijd langer maken, ga naar 1/8 en hou je ISO op 100 of 200. Stel je diafragma bij om de juiste belichting te krijgen.

De foto’s

Heb je alles ingesteld, dan wordt het tijd de eerste foto’s te maken. Maak eerst een testfoto om te kijken of je belichting goed is, is dit het geval, maak je dan klaar voor jouw echte foto. Als je toch op locatie bent kun je het materiaal ook naar een andere hoek verplaatsen. Hierdoor kun je achteraf bekijken wat de mooiste foto is geworden.

Heb jij een mooie foto met ‘bewegende’ mensen? Deel hem in de lezersgallery!

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien