Een persoon schilderen met licht

Een persoon schilderen met licht

Nadja Geskus 925
Schilderen met licht is erg leuk om te doen. Veel mensen halen hier dan ook veel plezier uit en je ziet de meest mooie creaties voorbij komen! Jason D. Page creëerde een prachtige video waarin wordt verteld hoe je een persoon kunt schilderen met licht.

Schilderen met licht

Als je gaat schilderen met licht kun je erg leuke resultaten krijgen. Zo schreven we laatst al over een project van Simon Ringsmuth, waarin hij werkte met fruit. Nu is er weer een nieuwe tutorial verschenen waarin wordt uitgelegd hoe je een persoon kunt schilderen met licht! 

Een persoon schilderen met licht

Beginnen

Voor deze tutorial heb je een Opaque Light Writer zaklamp en een kleurenfilter naar keuze nodig. Om te kunnen schilderen met licht moet je een zeer lange sluitertijd gebruiken. Hoe langer de sluitertijd, hoe meer tijd je hebt om figuren te maken met het licht wat je hebt. Daarnaast is het belangrijk dat de rest van de omgeving donker is, zodat het licht werkelijk van je beeld af spat! Doe zelf donkere kleding aan, anders kom je in beeld als je jezelf natekent! Neem een positie aan die je gemakkelijk kunt volhouden. Het is namelijk belangrijk dat je niet beweegt, anders krijg je rare verhoudingen in het lichtpoppetje. Het laatste puntje, en tevens ook een erg belangrijke, is dat je moet fotograferen op statief. Gezien je een lange sluitertijd gebruikt, moet je een statief gebruiken, anders krijg je een zeer bewogen beeld. En dan kun je beginnen! Bekijk de interessante tutorial van Jason D.Page hieronder voor een uitgebreide uitleg!

 

 

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja