Een paar handige tips voor wintersportfotografie op een rij

Een paar handige tips voor wintersportfotografie op een rij

Fokelien Broekstra 416
In de winter trekken veel mensen er op uit naar een wintersportlocatie om te genieten van de besneeuwde landschappen. Daarom geven wij je een paar tips om je wintersportfoto’s naar een hoger niveau te tillen.

Eerder schreven we over welke camera je het beste mee kan nemen op wintersport. Wordt het een spiegelreflex, compact camera of toch je telefoon? De keus is soms moeilijk te maken, daarom helpen wij je in dit artikel op weg!

Kabelbaan of top

Vanuit een hoger standpunt kun je de meest geweldige foto’s maken. Vanuit de kabelbaan omhoog naar de top of op de top kun je daarom prachtige foto’s maken. Probeer bijvoorbeeld eens met de lijnen te spelen van de kabelbaan om de aandacht naar het ondergelegen punt te lijden of verwerk je benen met ski’s of snowboard in jouw landschapsfoto. De omgeving kan vanuit het hogere standpunt net een wat bijzonderder plaatje opleveren.

Sneeuw vastleggen

Wintersport draait om sneeuw. Dit mag daarom niet ontbreken op de foto. Het fotograferen van sneeuw is helaas best lastig. In dit artikel leer je daarom meer over sneeuwfotografie. Het is belangrijk dat je bij een sneeuwfoto altijd je foto iets lichter belicht dan dat je camera aangeeft. Daarnaast heb je kans op een blauwe kleurzweem over je foto’s. Dit kun je voorkomen door je witbalans wat warmer in te stellen.

Actie fotograferen op de piste

Als je een actie wil vastleggen op de piste, is het verstandig om te werken met een zo kort mogelijke sluitertijd. Denk hierbij aan minimaal een 1/500 of hoger (korter), hiervoor kan het handig zijn om een zonnige dag uit te kiezen. Daarnaast is het handig om een burst-modus aan te zetten zodat je meerdere foto’s van de actie achter elkaar kan maken. Hierdoor heb je meer kans dat de actie in je beeld valt.


 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien