Een ode aan Koning Arthur met een twist

Een ode aan Koning Arthur met een twist

Senta Bemelman 341
Bij het tijdperk van Koning Arthur denk je direct aan veldslagen, zwaarden en mannen met schilden. Maar Amerikaanse fotograaf Kindra Nikole ziet een totaal ander beeld voor ogen, wanneer zij de rustplaats van Koning Arthur in Glastonbury bezoekt. In haar fotoserie Árísan spelen namelijk vrouwen de hoofdrol.

Kindra bezocht de Britse stad Glastonbury, waar het lichaam van de 'King of Britons', beter bekend als 'King Arthur', begraven ligt. Zij raakte geïnspireerd door haar reis en waagde haar kans om met haar lens de historische setting na te bootsen in een fotoserie.

Árísan

In de fotoserie is voornamelijk aandacht voor stoere vrouwen met zwaarden en schilden. In combinatie met legendarische landschappen en uitbundige kleuren levert dit een interessante ode aan Koning Arthur op. In een interview met My Modern Met legt ze uit dat ze op een unieke manier een ode wilde uitbrengen aan Koning Arhur. De naam Árísan stamt af van het Middel-Engelse woord voor opstijgen. De fotoserie is haar, volgens eigen zeggen, opgestegen uit het hart.

Uitdaging

Bij reguliere fotoshoots (op locatie) verdwijnt meestal al een grote hoeveelheid gear in de cameratas. Maar Kindra had net even andere attributen die mee op pad moesten.  Bijvoorbeeld een pantser van ongeveer 45 kilo(!) die haar model tijdens de fotoshoot droeg. Hierdoor kostte het aankleden van het model veel tijd en moeite. Daarnaast waren pauzes ook noodzakelijk vanwege het zware gewicht van het pantser.

Lees het volledige interview met Kindra hier, of werp een blik op de volledige fotoserie

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta