Een mistige timelapse

Een mistige timelapse

Aäron Nasarany 380
Mist is voor fotografen een handig hulpmiddel om extra dimensie aan een foto te geven. Mist geeft een mysterieuze sfeer. Het enige nadeel aan mist is: het is behoorlijk onvoorspelbaar! Fotograaf Danny MacRostie weet hier alles van!

De fotograaf

Danny MacRostie is een professioneel fotograaf met een interessante voorliefde voor mist. Ruim anderhalf jaar geleden begon zijn voorliefde voor mist. Sindsdien struint MacRostie het internet af naar weersvoorspellingen, outdoor webcams en online mistvoorspellingen om de mist te fotograferen met als doel om uiteindelijk een timelapse te maken.

Timelapse

Met zijn doel in het achterhoofd heeft MacRostie de afgelopen 18 maanden Mount Tamalpais beklommen in San Francisco. Gelukkig woont en werkt MacRostie in San Francisco waardoor MacRostie regelmatig eerder vertrok van werk om de zonsondergang mee te pakken. Met een flink bepakte rugzak beklom MacRostie Mount Tamalpais om een prachtig uitzicht te krijgen. De beelden zijn gemaakt met een Canon 5D Mark III en een Canon 7D. Door de voortdurende weersomstandigheden is het MacRostie niet gelukt om in manual mode te schieten, maar in aperture priority rond de f/16 en de witbalans op zonnig zodat de kleurtemperatuur niet verandert en de ISO-waarde tussen de 100 en 400. Het continu beklimmen van de berg was voor MacRostie geen enkel probleem. De uitdaging zat eerder in het sorteren en monteren, aangezien MacRostie 18 maanden aan beeldmateriaal heeft! Inmiddels heeft hij zijn timelapse gepubliceerd en is hieronder te bekijken.

 

 

Meer van zijn werk kun je vinden op zijn Facebook, YouTube, Vimeo of Instagram!

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron