Een kleurenfoto maken op zwart-wit film

Een kleurenfoto maken op zwart-wit film

Nadja Geskus 382
Het klinkt onrealistisch. Een kleurenfoto maken op een zwart-wit film is toch helemaal niet mogelijk? Toch is dat precies wat Marius Hanzak, student aan het Cleveland College of Art and Design, heeft gedaan. In deze interessante video zie je precies hoe hij te werk gaat.

Marius Hanzak

De experimentele fotograaf Marius Hanzak is een fotografie student aan de Cleveland College of Art and Design, Verenigd Koninkrijk. Voor zijn interessante project genaamd RGB Church Street, experimenteerde hij op een zeer knappe manier met een zwart-wit film. Hoewel het onmogelijk lijkt in eerste instantie, maakte hij een kleurenfoto op een zwart-wit film.

 

 

Kleurenfoto

In feite is het een manier hoe veel kleurenfoto’s worden gemaakt. Elke aparte laag van de emulsie is gevoelig voor een kleur. Marius Hanzak scheidt alleen de kleuren over drie negatieven, met behulp van kleurfilters. De filters die hij hiervoor gebruikte zijn: rood 25, groen 58 en blauw 47B.

Hoe Marius precies te werk gaat kun je in deze zeer interessante video bekijken. Het is in elk geval een boeiend proces en leuk om eens een keer zelf uit te proberen als je de mogelijkheid hebt!

Een kleurenfoto maken op zwart-wit film

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja