Backstage bij Google

Een kijkje achter de schermen bij het datacenter van Google

Fokelien Broekstra 523
Iedereen heeft weleens gebruik gemaakt van Google, het grootste zoekprogramma dat te vinden is op internet. Of het gaat om het zoeken naar informatie over je camera of het vinden van inspirerende foto’s. Google kan je met alles op weg helpen. Maar wat zit er eigenlijk allemaal achter deze bekende website?

Bibliotheek

Achter de zoekmachine zit een aantal enorme datacenters waar alle informatie en beelden worden opgeslagen. Vroeger gingen we naar een bibliotheek waar we onze informatie konden vinden. De opstelling van een bibliotheek is echter wel terug te vinden in het enorme datacenter. Het zijn alleen rijen met verschillende machines die samenwerken om een goed lopende website te krijgen.

Datacenter

Het datacenter in Zuid Carolina wordt omschreven als een enorm gebouw, met veel kracht. In het gebouw zijn enorme koelingen aanwezig en een hoop computers die perfect samenwerken. Het zijn rijen met machines die samenwerken om de juiste service te kunnen bieden.  Het datacenter is één knooppunt in een veel groter netwerk met datacenters die verspreid zijn over de hele wereld.

Vicepresident

In onderstaande video is de vicepresident van Google aan het woord. Hij is verantwoordelijk voor het managen van de teams die over de hele wereld verspreid zijn. Dit zijn teams die zich bezig houden met het ontwerpen, bouwen en besturen van nieuwe datacenters, daarnaast probeert de vicepresident te zorgen voor een zo milieu bewuste werkwijze.

 

In het datacenter

In het filmpje krijgen we een kijkje in het datacenter. Bij de werknemers in hun werkomgeving. Je leert het bedrijf kennen en leert dat er veel verschillende mensen samenwerken om de veiligheid en informatie up to date te houden.
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien