Een hyperlapse gemaakt van 3305 Google Maps screenshots

Een hyperlapse gemaakt van 3305 Google Maps screenshots

Fokelien Broekstra 285
Google Maps viert deze week zijn twaalfde verjaardag. De student Grafisch design Matteo Archondis maakte daarop een hele gave hyperlapse van 3305 screenshots die hij maakte van de Google Maps beelden.

Matteo Archondis

Matteo is een groot fan van timelapse en hyperlapses. Hij volgt de opleiding tot Grafisch designer. Hij creëerde daarom een visuele tour van de wereld met behulp van de screenshots die hij nam op Google Streetview.

Indrukwekkend

Het eindresultaat is zeer indrukwekkend. In het filmpje worden verschillende bezienswaardigheden van over de hele wereld laten zien. Zo komt de Eiffeltoren aan bod en maak je een virtuele rit over de Golden Gate Bridge in San Fransisco.  Archondis heeft in twee dagen alle 3305 screenshots genomen. Daarna is hij een week bezig geweest met de uiteindelijke montage.

 

Leeg beeld

Met de tools van Google Chrome verwijderde Archondis alle storende elementen uit de foto’s zodat het beeld zo natuurlijk mogelijk oogde. Hierdoor kon hij zich meer gaan focussen om de camerabewegingen alsof hij echt door de starten liep.
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien