Een fotografische wereldkaart van een jaar

charlottelipic 1537
Dat er over de hele wereld enorm veel foto's worden gemaakt zal niemand verbazen. Dit ook echt laten zien op de wereldkaart is wel iets nieuws. Triposo heeft fotografische bezigheden over een heel jaar weten te visualiseren met 'A year of photos'.

Ze hebben dit overzicht kunnen maken door geüploade foto's van het internet te verzamelen. Waar op een bepaalde dag, op een bepaalde plek veel fotoactiviteit is, licht de kaart op. Met deze dynamische wereldkaart, die in het filmpje weergegeven is, kun je heel wat informatie aflezen.

Zo komen belangrijke feestdagen hiermee duidelijk naar voren. Helemaal aan het begin van de video is het oud en nieuw feest duidelijk terug te zien over de hele wereld. Tijdens het orthodoxe kerstfeest op 6 en 7 januari licht Rusland en omgeving op. Nog heel veel andere feestdagen zijn te herkennen met de fotokaart als dag van de arbeid op 1 mei, het nieuwjaar in Iran op 21 maart en ga zo maar door.

Op 30 november licht de hele kaart duidelijk op en zouder er dus overal ter wereld enorm veel foto's gemaakt moeten zijn. Triposo weet dit nog niet te verklaren maar vermoedt dat het ligt aan de camera-instelling van een grote fabrikant.

Triposo is een bedrijf dat zich richt op het maken van gratis interactieve reisgidsen voor mobiele apparaten. Ze gebruiken hiervoor content die vrij beschikbaar is, bijvoorbeeld informatie van Wikipedia.