Een drone die een mens kan tillen

Een drone die een mens kan tillen

Fokelien Broekstra 685
Dat een drone een actioncam of camera kan houden, is inmiddels wel bekend. Maar wist jij dat een drone ook een mens de lucht in kan brengen? Casey Neistat is dronefanaat en ging de uitdaging aan. Hij ontwierp een drone die een mens kan houden.

Case Neistat

Casey Neistat houdt wel van een uitdaging. Eerder hing hij met een snowboard onder zijn voeten achter een jeep om zo door de straten van New York gereden te worden. Als dronefanaat is hij nu aan de slag gegaan om het vliegen met een drone naar een hoger niveau te tillen. Niet meer de camera die de lucht in gaat, maar juist jijzelf! 

 

Drone die een mens kan dragen

Casey is een jaar bezig geweest om de drone te bouwen. Het apparaat heeft een diameter van drie meter en weegt bijna 75 kilo. De drone werkt op 16 batterijen en wordt in de lucht gehouden door 16 propellers. Het gevaarte kan 350 keer meer dragen dan de DJI Phantom 4s. Casey ging vier dagen naar Finland om de drone uit te testen. In de beelden is te zien dat het werkt! 

 

Toekomst

Zie jij het al gebeuren dat je over een paar jaar onder een drone hangt om foto's te maken vanuit de lucht? Het is niet waarschijnlijk dat de drone ooit op de markt komt. De kans dat er ongelukken gebeuren is natuurlijk vrij groot. 

Wat vind jij van het idee van een drone met een menselijk draagvermogen?

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien