Een before/after GIF creëren

Een before/after GIF creëren

Nadja Geskus 569
Trots op de foto die je hebt gemaakt? En zou je nou heel graag eens aan anderen laten zien hoe jouw before/after eruit ziet? Je kunt in Photoshop gemakkelijk een before/after GIF maken. Deze video legt je precies uit hoe!

Before/after

Een before/after is simpelweg de foto zoals je hem hebt geschoten en daarnaast de foto zoals je hem hebt bewerkt. Als je goed bent met bewerken, dan kunnen de verschillen best groot zijn en dan is het leuk om het resultaat en het orgineel naast elkaar te zetten!

Een before/after GIF creëren

GIF

Wat veel fotografen doen, is de twee foto’s gewoonweg naast elkaar zetten. Wat natuurlijk een prima manier is, maar het is leuker om eerst de before foto te zien en daarna te worden verrast door de after foto. Hoe doe je dit nu precies? Je kunt bijvoorbeeld een GIF maken van de twee foto’s. Dit kan heel gemakkelijk in Photoshop. Phlearn, een klein, snel en flexibel bedrijf wat bestaat uit creatieve en gepassioneerde fotografie professionals, maakt verschillende tutorials voor beginnende en gevorderde Photoshoppers. Zo maakte zij ook een handige tutorial over hoe je een before/after GIF kunt maken. Hierin worden de stappen haarfijn uitgelegd. Voor meer gratis tutorials kun je terecht op hun website.

 

 

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja