Een 360-graden video maken met foto’s

Een 360-graden video maken met foto’s

Fokelien Broekstra 460
Heb jij er weleens over nagedacht hoe je een 360 graden productfoto kunt maken? Met deze handige tutorial wordt je op weg geholpen en kom je erachter dat het makkelijker is dan dat je waarschijnlijk eerder had gedacht.

Benodigdheden

  • Ikea draaiplaat (snudda) :€6,99
  • Bouwpapier
  • Meetlint
  • Camera trigger
  • Statief
  • Lijmpistool of plakgum
  • Paperclip, pen dop of ander markeringspunt

Opstelling klaarmaken

Het begin is heel simpel op het randje van de Ikea draaiplateau bevestig je een meetlint, dit kun je simpel doen met behulp van een beetje tape. Begin altijd met het einde om hem aan de tafel te bevestigen. Draai de meetlint helemaal om het plateau heen en zorg dat je eindigt met de één bovenaan. Daarna kun je een reverentiepunt plaatsen waar je mee kun controleren hoeveel centimeter het plateau is opgeschoven voor je weer een foto maakt. Om de ondergrond van het plateau wit te krijgen kun je een groot rond stuk bouwpapier uitknippen. Je kunt dit makkelijk bevestigen aan de plaat met een beetje plakgum. Voor de achtergrond kun je de rol bouwpapier ook gebruiken. In de opstelling wordt het voorwerp van drie kanten belicht om alle kanten goed uit te lichten.

Aan de slag

Voor een 360 graden video heb je 244 foto’s nodig. Hierdoor krijg je een mooie soepele rotatie. Zorg ervoor dat je voorwerp precies in het midden staat om een soepele beweging te kunnen fotograferen. Zorg ervoor dat je een hoog diafragmagetal gebruikt (f11), hiermee voorkom je onnodige onscherpte. Daarna kun je rustig aan de slag om de foto te maken.

Nabewerking

Daarna begint de nabewerking. In onderstaande video wordt uitgelegd hoe je dit het beste kan aanpakken en welke programma’s je het beste kan gebruiken. Door de stappen  rustig te volgen merk je dat jouw 360-graden video net zo mooi wordt als de beelden die je voorbij ziet komen op het internet.

 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien