Een 360-graden kijkje nemen op mars

Een 360-graden kijkje nemen op mars

Fokelien Broekstra 477
We kunnen door middel van internet op veel verschillende plekken een kijkje nemen. Door de beelden van NASA, kunnen we nu zelfs helemaal om ons heen kijken op de planeet Mars, alsof je er zelf even een kijkje hebt genomen.

Cursiosity

De 360-graden beelden zijn gemaakt door de Curiosity. Het voertuig doet verschillende onderzoeken op de planeet en verkent het ruige terrein. Op het moment van de opname is de robot vlakbij zandduin Namib. Dat klinkt toch bijna als een duin langs de Nederlandse kust.

Realistisch beeld

Het filmpje geeft ons een realistisch beeld van hoe de planeet er uit ziet. Als je de beelden zo bekijkt, lijken we helemaal niet op een planeet te zijn die op miljoenen kilometers afstand staat. De omgeving lijkt op een uitgestrekte woestijn die wij ook op onze aardbol kennen. Curiosity houdt ons samen met de NASA op de hoogte van de ontwikkelingen die ze maken. Langzaam wordt er steeds meer duidelijk van de planeten om ons heen. 

2 megapixel

De Curiosity heeft een 2 megapixel camera aan boord waarmee hij foto's kan maken. UIt deze foto's is uiteindelijk het 360-beeld gecreërd. Maar hij kan omgevingsfoto's maken. Bekijk snel odnerstaande 360-graden video van Mars.

 
 

 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien