eCam: de nieuwe actioncam voor een lage prijs

eCam: de nieuwe actioncam voor een lage prijs

Fokelien Broekstra 870
Iedereen kent de GoPro en zijn beelden… Maar ken je de eCam al? De actioncam heeft ongeveer de afmetingen en prestaties van een GoPro-camera, maar kost daarentegen een stuk minder.

Op de crowdfundingsactie voor de eCam, dat Sairam Maduri op Indiegogo plaatste, werd overweldigend gereageerd. Ruim 1500 mensen hebben geld gedoneerd om de camera op de markt te krijgen of om er al een te reserveren.

Specificaties

De eCam beschikt over een 16 megapixel camera, filmt met 30 fps in 4K, je kunt ook met een redelijke kwaliteit een slowmotion filmpje met de camera maken op 120 fps. De beelden kunnen opgeslagen worden op een MicroSD kaartje van maximaal 64GB. De batterij heeft een gebruiksduur van 2 uur, dit is net zo lang als een GoPro batterij meegaat. Daarnaast heeft het cameraatje een klein LCD-schermpje, Wifi en je kunt er onderwaterbeelden mee maken tot een diepte van 30 meter.

 

 

Doel

Het doel was om 10.000 dollar op te halen. Inmiddels is dat bedrag met 1345% overschreden. Er is op dit moment meer dan 134.000 dollar opgehaald. De makers schrijven dat ze het geweldig vinden dat er zo veel mensen zijn die interesse in de actioncam hebben. "We hadden dit nooit durven dromen." Schrijft Maduri.

Levering

De eCam zal vanaf oktober 2016 geleverd kunnen worden.

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien