Dubbele pret: RedMi Pro smartphone met dual-camera aangekondigd

Dubbele pret: RedMi Pro smartphone met dual-camera aangekondigd

Senta Bemelman 787
Niet een, maar twee(!) lenzen sieren de achterkant van de RedMi Pro. Xiaomi kondigt in juli de komst van hun allereerste smartphone met dual-camera.

Wat de RedMi Pro zo interessant maakt is dat het binnen de categorie budget-smartphone valt. Daarnaast kun je met deze smartphone focuspunten kiezen, wat scherpstellen makkelijker maakt. Het apparaatje heeft een sensor van maar liefst 13 megapixels. Xiaomi probeert hiermee de kwaliteit van een spiegelreflexcamera te evenaren.

Beschikbaarheid en prijs

Of het fotografiebedrijf die belofte waar kan maken, is nog even afwachten. Volgens The Verge start in China start op 6 augustus de verkoop van de RedMi Pro. De goedkoopste versie met 32 Gigabite (GB) kost $224 (omgerekend €202,06). Je betaalt $254 (omgerekend €281,43) voor de versie met 64 GB en $299 (omgerekend €269,86) voor die van 128GB. Wanneer de smartphone in Nederland verkrijgbaar is in Nederland, blijft op dit moment onduidelijk. Houd de website van Xiaomi in de gaten voor de laatste updates. Bekijk hieronder een impressie van de RedMi Pro.

Eerder dit jaar wekten Apple en Huawei ook al de indruk dat de iPhone 7 en Huawei P9 een dual-camera krijgen. 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta