Drone: inbreuk op de privacy?

Drone: inbreuk op de privacy?

Fokelien Broekstra 897
Steeds meer mensen schaffen een drone aan en gaan er mee rondvliegen. Maar denk jij er ook bij na wat voor inbreuk dit voor sommige mensen is op de privacy? Sommige mensen reageren daarom heel heftig op een drone, deze vrouw gooit bijvoorbeeld met stenen en pakt later een geweer.....

Privacy

In je huis, of boven op een balkon op acht hoog verwacht je toch redelijk wat privacy te hebben. Maar met de dronegeneratie is deze privacy ver te zoeken. De kleine apparaatjes met camera kunnen tot een extreme hoogte komen en zonder moeite over verschillende huizen vliegen. Maar wist jij dat dit volgens de regels helemaal niet mag?

Boos

Deze vrouw die door de drone in beeld gebracht wordt, is er ook helemaal klaar mee, ze begint eerst met stenen te gooien. Zodra ze doorheeft dat dit geen effect heeft loopt ze naar binnen. Als ze even later weer tevoorschijn komt richt ze met een geweer op de drone. De drone maakt zich snel uit de voeten en de vrouw kan rustig op haar balkon gaan zitten.

 

Eigen drone

Stel je hebt een drone en wil hier dolgraag mee vliegen. Denk er dan goed over na waar je vliegt en of mensen last van je hebben. Als je een bepaald huis in beeld wil brengen, vraag dan eerst toestemming. Als de bewoners toestemming geven kun je rustig je gang gaan. Wil je geen toestemming vragen, dan is het belangrijk dat je aan de privacy van een ander denkt. Deze drone hing bijvoorbeeld wel heel dicht boven het huis en wat nou uiteindelijk het doel was?

Wat vind jij van de drones die overal zomaar rondvliegen?

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien