Drie tips voor het fotograferen van concerten met je smartphone

Drie tips voor het fotograferen van concerten met je smartphone

Redactie 1137
Als je ooit wel eens een concert hebt geprobeerd te fotograferen met je smartphone weet je dat het er op de foto een stuk minder indrukwekkend uitziet dan in het echt. Het is belangrijk om je te realiseren dat een donkere concertzaal een moeilijke situatie is voor de camera van je smartphone. Echter, er is wél het één en ander mogelijk. Wij geven drie tips.

Beperkt kwaliteitsverlies

Tegenwoordig hebben veel smartphones een ingebouwde isowaarde. Veel mensen gebruiken hem niet, maar hij kan in dit soort situaties wel van pas komen. Zet de 'iso' van je smartphone op een hoog getal en kijk wat er gebeurt. Grote kans dat je foto er al een stuk beter uitziet!

Dichtbij is beter

Inzoomen is niet waar de meeste smartphones goed in zijn. Daarom is dichtbij staan altijd beter. Op deze manier kun je de artiest makkelijker in beeld krijgen en heb je meer momenten waarop je een mooi plaatje kunt schieten. Daarnaast sta je ook dichterbij de lichten, waardoor je smartphonecamera het makkelijker heeft.

Geen flits

Fotografeer zonder flits! De flits van je smartphone is heel flets en dat is niet mooi. Daarnaast zal hij weinig effect hebben, omdat je flits te weinig bereik heeft. Niets is zo teleurstellend als een scherpe foto waarop de flits het achterhoofd van de persoon voor je uitlicht.

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie