Drie handige mogelijkheden voor je kitlens

Drie handige mogelijkheden voor je kitlens

Aäron Nasarany 627
Als je net begint met fotografie dan is de keuze vaak gevallen op een instapmodel zoals de Canon 1200D. Een ideale camera om de camera en zijn functies te leren kennen. In dit artikel geven we je drie tips voor je kitlens.

De kitlens

De kitlens is de standaardlens die wordt meegeleverd bij een aanschaf van een camera. De soort kitlens verschilt per camera. Bij de instapmodellen wordt er vaak een simpele kitlens meegeleverd, maar hoe duurder de camera , hoe beter de lens. 

De video

In de video hieronder worden er drie mogelijkheden gegeven voor de Canon 18-55mm zoals:

  • Een wazige achtergrond creëren, ongeacht een diafragma dat aan de aan de hoge kant zit (f/3.5).
  • Van een standaardlens naar een macrolens
  • Het creëren van een tilt-shift.

Bekijk de video hieronder:

Je kunt er ook voor kiezen om het niet te doen – dat kunnen we maar al te goed begrijpen – aangezien de sensor en de lens behoorlijk veel stof kunnen opnemen als we hem los maken van de body. Daarom hieronder drie andere opties.

Andere opties

Wazige achtergrond

Om een wazige achtergrond te creëren, oftewel een bokeh achtergrond, heb je een lichtgevoelige lens nodig zoals de Canon 50mm f/1.8. Een primelens in de categorie lichtgewicht die verkrijgbaar is voor minder dan € 200,-.

Macrolens

Er zijn veel lenzen te krijgen met een macrofunctie. Natuurlijk is dat een betere optie dan continue de lens van de body te moeten halen, om het gewenste macro-effect te kijgen. Hierdoor vang je een stuk minder stof in je lens en is je body gewoonafgesloten. In dit artikel lees je nog meer opties om te beginnen met macro-fotografie.

Tilt-shift effect

Een tilt-shift effect kun je ook creëren in de nabewerking. In dit artikel lees je hoe!

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron