Drie belangrijke tips voor een sportfotografie

Drie belangrijke tips voor een sportfotografie

Fokelien Broekstra 337
Er zijn veel verschillende sporten om te fotograferen, teamsporten, watersporten of individuele sporten. Er zijn drie dingen die belangrijk zijn in een sportfoto. Daarom lichten wij drie belangrijke punten uit die jouw sportfoto’s kunnen verbeteren.

Lege achtergrond

Zorg ervoor dat er geen afleidende elementen in je foto te zien zijn. Elementen die bij de foto passen kunnen het beeld aanvullen. Maar pas op dat deze elementen niet de hoofdrol gaan spelen in je foto’s. De sporter is immers je hoofdonderwerp en deze moet echt uit je foto springen.  Denk bijvoorbeeld aan een sporter die door de lucht vliegt met een blauwe lucht op de achtergrond.

Eigen positie

Denk goed na over je eigen positie. Zorg ervoor dat het licht voor jouw gunstig staat ten tijden dat de wedstrijd begint. Als je vroegtijdig aanwezig bent moet je dus ongeveer in kunnen schatten hoe het licht staat als jij begint aan je shoot. Zorg er ook voor dat je ongeveer weet wat er kan gaan gebeuren in je beeldveld. Hiervoor kun je bijvoorbeeld de warming-up gebruiken.

Twee body’s

Ook is ons advies om twee body’s mee te nemen. Denk hierbij aan een groothoeklens voor een overzichtsplaatje en een body met een zoomlens voor de detail opnames. Hierdoor ben multifunctioneel inzetbaar zonder dat je lenzen hoeft te wisselen. Tijdens het wisselen van een lens kun je immers een geweldig moment missen.

Deel jouw mooiste sportfoto in onze lezersgallery.

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien