Drie beginnersfouten die de meeste fotografen maken

Redactie 1077
Er zijn natuurlijk veel meer fouten die je in het begin zou kunnen maken. Maar deze drie komen regelmatig voor en kunnen op een simpele manier verholpen worden. Lees daarom snel verder en bekijk het filmpje.

Inlezen

Je kunt je, voordat je serieus begint met fotograferen natuurlijk flink inlezen. Je kunt lezen hoe een sluitertijd, diafragma en ISO-waarde werkt, maar ook kun je lezen hoe je het beste in bepaalde situaties kan fotograferen. Maar al lezend red je het niet in de fotografie. Het gaat vooral om het doen.

Drie fouten die je kunt voorkomen

Mango Street Lab heeft een drie minuten tutorial gemaakt waarin drie veel voorkomende fouten naar voren komen. Ze leggen je uit wat er fout is en hoe je dit kunt voorkomen. Het zijn simpele technieken die ook gelijk makkelijk onder de knie te krijgen zijn.

1. Uitgebeten delen door verkeerde belichting

De uitgebeten highlights komen aan de orde. Je hebt vast weleens een foto gemaakt waar een raam in zichtbaar is. Je zult zien dat deze volledig uitgebeten is wanneer je op het interieur van je huis scherpstelt. In het filmpje wordt duidelijk uitgelegd hoe je dit tegen kunt gaan.

2. Poseren in plaats van regisseren

Laat mensen niet poseren na aanleiding van foto’s of foto’s die je eerder hebt gemaakt. Laat ze poseren vanuit een emotie. Laat ze bijvoorbeeld aan iets vrolijks of verdrietigs denken. Je zult zien dat mensen dan automatisch al een andere houding aannemen.

3. Achtergrond

Ga niet op zoek naar de perfecte achtergrond. Dit is niet het belangrijkste. Het is veel belangrijker om goed licht te hebben. Verder kun je met de achtergrond spelen. Soms kun je bijvoorbeeld op een witte muur geweldige schaduwen creëren.

In het onderstaande filmpje leer je er meer over!

Wat zijn nog fouten die jij maakt of hebt gemaakt? 

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie