Dramatische portretten met maar 1 lichtbron

Dramatische portretten met maar 1 lichtbron

Aäron Nasarany 608
De beste vriend van een portretfotograaf is natuurlijk het licht of zijn lampen. Afhankelijk van de wensen en behoeften van de klant, kun je met verschillende lichtbronnen een bepaalde sfeer overbrengen. Soms is één lichtbron al voldoende!

Jeff Rojas

De fotograaf die hier alles van af weet is Jeff Rojas: een professioneel portretfotograaf uit Amerika. Rojas staat bekend om zijn prachtige (fashion)portretten. Zijn werk is al meerdere keren door de media gepubliceerd. Rojas wil graag zijn kennis delen met andere fotografen. Daarom maakt hij regelmatig tutorials voor andere beginnende, gevorderde en professionele fotograferen. 

Tutorial

Rojas heeft zijn eigen YouTube-kanaal waar hij talloze video’s uploadt over fotografie. Zo heeft hij het onder ander over scherptediepte, het corrigeren van lensvervorming en hoe je de achtergrondkleur kunt veranderen. In zijn laatste video gaat Rojas terug naar de basis en zijn voorliefde voor portretfotografie. In de video vertelt Rojas hoe je een dramatisch effect kunt creëren door gebruik te maken van één lichtbron. Bekijk de video hieronder:

 

 

Meer handige video’s zien? Bekijk hier zijn YouTube-kanaal.

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron