Gebruik deze simpele compositietechniek voor unieke foto's

Double exposure-techniek voor unieke foto's

Senta Bemelman 495
Fotograaf Felix Hernandes voegt door middel van een double exposure-techniek diverse foto's, texturen en objecten samen. Daardoor ontstaan unieke composities.

Felix bewerkt zijn foto's op een creatieve wijze. Zo neemt hij bijvoorbeeld een foto van een mok, die hij in een bak bloem laat vallen. Vervolgens fotografeert hij het wegdek en voegt hij beide beelden naadloos samen. Door de combinatie van diverse elementen ontstaan interessante composities. Ook de manier waarop Felix gebruik maakt van storytelling werkt erg goed op zijn foto's.

Double exposure

Twee foto's samenvoegen tot één geheel wordt vaak gedaan op zogeheten double exposure-foto's. Door deze vorm van een dubbele belichting vang je twee werelden op een foto. De aanwezige elementen binnen het frame behouden ieder hun kenmekerken, maar krijgen een nieuwe betekenis in combinatie met de overige objecten. Dit type foto wordt ook vaak gebruikt om optische illusies tot stand te brengen.

Creatief met weinig

Felix gebruikt voor zijn foto's vaak simpele middelen, zoals bloem. Dit is erg interessant omdat het aantoont dat je met weinig middelen al hele gave foto's schiet. Neem een keer een kijkje in het keukenkastje en bestudeer de kleur, texuur en vorm van diverse producten.


Foto's: Felix Hernandes

Bekijk meer foto's van Felix op zijn website of FStoppers.
 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta