Doorgroeien naar beroepsfotograaf

Doorgroeien naar beroepsfotograaf

Fokelien Broekstra 413
Er zijn twee verschillende fotografen te onderscheiden. De hobbyfotograaf en de beroepsfotografen. Hobbyfotografen doen het puur voor hun eigen plezier, terwijl een beroepsfotograaf zijn brood moet verdienen met het maken van foto’s. Mocht jij ambitie hebben om door te groeien naar een beroepsfotograaf dan zijn deze tips iets voor jou!

Zorg voor een goed portfolio

Om de interesse van je klanten te krijgen is het handig om een goed gevuld portfolio te hebben. Het is handig om in dit portfolio de verschillende kanten van je fotografische vaardigheden te laten zien. Het is belangrijk om te starten met je eigen persoonlijke onderzoek. Welke fotografiegenre spreekt jou het meeste aan? Maak vanuit die genre foto’s, zodat potentiele klanten kunnen zien wat jij kunt.

Daarna is het tijd om te denken aan de manier waarop jij je potentiele klanten wil benaderen. Doe je dit alleen via social media of via de website? Bedenk wat je doelgroep is en via welke weg je die doelgroep het beste kunt bereiken.

Onderscheid jezelf

Je kunt altijd dromen van een droombaan in de fotografie, maar het is een zware weg om echt te kunnen leven van de fotografie. Je moet continue actief bezig zijn om nieuwe klanten te trekken en zorgen dat opdrachten zorgvuldig en snel worden opgeleverd. Voor je de stap in het diepe zet is het dus belangrijk om te bedenken of je dit echt wil.

Vertrouwen

Als je dan toch de stap in het diepe zet en je hebt alles op een rij, heb dan vooral vertrouwen in jezelf en sta achter je eigen besluit. Als jij je droom achterna hebt geleefd en je werkt keihard om het tot een succes te brengen, dan is het fijn dat je achter jezelf staat en dat je er zelf vertrouwen in hebt dat het goed gaat komen.
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien