Door deze tips worden je sportfoto’s nog beter!

Simone Swinkels 362
Sportfotografie is een vak apart. Je wilt mooie foto’s, maar dat is niet makkelijk. Je moet op de juiste plek staan, je camera in de goede positie houden, rekening houden met het licht, ga zo maar verder. Om het wat makkelijker te maken, volgen er een paar tips:

Zet je sluitertijd zo hoog mogelijk

Hier moet bij gezegd worden: Je kan ook je sluitertijd wat langer zetten, als je dit effect juist wilt bereiken.
Maar over het algemeen probeer je zoveel mogelijk scherp te hebben. Dus probeer altijd minimaal een sluitertijd van 250 te hebben.
 

Zet je Drive Mode op Continuous Shooting

Bij de Drive Mode, die je kan vinden in het menu van je camera, kan je kiezen hoe de camera de foto maakt. Je kan bijvoorbeeld kiezen om een self-timer van 2 of 10 seconden in te stellen, maar je kan er ook voor kiezen dat je camera veel foto’s achter elkaar maakt. Het laatst genoemde geeft je meer kans om een sportmoment op het goede moment vast te leggen, continuous shooting dus.
 

Schiet je foto’s vanuit een laag perspectief

Hierdoor lijkt je object groter en veel spannender dan dat je dit op ooghoogte doet. Ook geeft het wat meer diepgang in je foto en geeft het een wat spannender effect.


Gebruik een telelens

Je kan zeggen dat een telelens begint te tellen vanaf 100mm. Ook is het een voordeel dat ze een kleine scherpte diepte geven, dus je hebt weinig scherp en veel onscherp. Dit geeft een mooi effect aan je foto’s.


Kijk niet zo nauw naar je ISO-waarde

Sta niet verbaasd te kijken als je een keer je ISO-waarde omhoog moet gooien naar 1600, dit kan een camera namelijk goed aan. De camera's van tegenwoordig kunnen hier wel aan tippen en het kwaliteit van je foto gaat amper achteruit.

afbeelding van Simone Swinkels

Simone Swinkels | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Simone