Dokter maakt persiflagefoto's van sterren voor het goede doel

Dokter maakt persiflagefoto's van sterren voor het goede doel

Senta Bemelman 1108
Anno 2016 wordt graag de spot gedreven met foto's van bekendheden. Australische dokter Mark Udovitch spant de kroon en wist met zijn ludieke persiflages bijna $32,000 op te halen voor de bestrijding van kanker.
Meestal zijn persiflages op het internet enkel als entertainment bedoeld. Het maakt de fotoreeks van radioloog Mark extra speciaal dat hij de foto's gebruikt om geld in te zamelen. De dokter liet zijn haar extra lang groeien om na de fotoshoot de schaar erin te zetten en ze te doneren. 

Inspiratie

De dokter vertelt dat hij inspiratie kreeg door een van zijn patiënten met kanker. Het meisje raakte geëmotioneerd bij de gedachte dat zij haar haren zou verliezen. Het probleem waar zij tegen aan liep, was dat de meeste pruiken erg onnatuurlijk oogden. Mark liet zijn manen groeien. Daarnaast wilde hij zich inzetten om de aandacht voor het Amerikaanse Cancer Therapy Center te vergroten. Hij wilde mensen aansporen om mee te doen met de zogeheten ' DryJuly Campaign', waarbij mensen een maand lang geen alcohol drinken en zich inzetten voor kankerbestrijding. 

 Improvisatie

Op veel van de portretfoto's zie je dat Mark erg creatief geweest is. Door middel van Photoshop en rekwisieten doet hij de portretfoto's opleven. Bekijk de hilarische beelden hieronder. Hij maakte om de twee dagen een nieuwe persiflagefoto, wat een groot album opleverde. 
 
Het doel van dokter Mark was om $100.000 op te halen. Dat bedrag is helaas niet behaald, maar het lukte wel om bijna $32,000 op te halen voor het goede doel. Daarnaast heeft hij waarschijnlijk ook veel mensen erg vrolijk gemaakt met zijn grappige plaatjes. Lees meer over het project op hun persoonlijke DryJuly-pagina of op Facebook
 
afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta