Doelen stellen als fotograaf

Doelen stellen als fotograaf

Aäron Nasarany 421
Doelgericht werken geeft voor de meeste mensen een stukje houvast, het biedt zekerheid en comfort. veel mensen hebben hun doel stap voor stap duidelijk op papier gezet om naar het eindresultaat toe te kunnen werken. Als fotograaf is het ook mogelijk om aantal doelen op papier te zetten. Vooral als je net begint met fotografie kan dit een handig stukje houvast zijn.

De beginperiode

Stel je voor dat je op het moment dat je dit leest op het punt staat om een camera aan te schaffen. Je moet misschien nog een keus maken of je hebt inmiddels al gekozen voor welk merk je gaat. Maar heb je ook nagedacht wat er daarna gebeurd? Daarvoor hebben wij aantal vragen voor je opgesteld waar je rustig overna kan denken.

  • Waarom start ik met fotografie?
  • Wat wil ik bereiken?
  • Wat is mijn doelgroep?
  • Hoe zie ik mijzelf over vijf jaar?

Plan

Werken met een plan is voor de meeste mensen ideaal. Hierdoor kun jij je in het begin gelijk focussen op één doel, zonder als een bezetene door alle fotografiegenre's te rennen. Het blijft wel belangrijk om jouw horizon te verbreden. Neem dit dus op in je doelen en denk er goed overna hoe je dit het beste kan gaan doen. 

Blindstaren

Het komt vaak genoeg voor dat mensen doelen hebben opgesteld en vervolgens alleen maar met dat ene doel bezig zijn. Ze zijn opeens blind geworden voor alle andere mogelijkheden. Het is dus belangrijk meerdere doelen te hebben zodat je ook andere kansen en fotografiegenres aangrijpt. Mocht je jouw doelen niet bereiken binnen de opgestelde termijn, dan is het geen verloren zaak. Houd je ogen open en benut de kansen die je tegenkomt. Werk doelgericht, flexibel maar vooral efficiënt.

 

 

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron