Doe-het-zelf steadicam van LEGO

Doe-het-zelf steadicam van LEGO

Nadja Geskus 930
Product Tank TV plaatste een video waarin wordt getoond dat een steadicam helemaal niet zo duur hoeft te zijn. Zij bouwde er namelijk één van LEGO.

LEGO

Kleine kinderen kunnen uren spelen met LEGO. Het is misschien wel het meest bekende speelgoed wat er is. Grappig feitje; het woord LEGO is afgeleid van het Deense zinsdeel leg godt, wat "speel goed" betekent. Maar wie had durven denken dat het speelgoed ook nog nuttig bij filmen kan zijn?

Product Tank TV

In een doe-het-zelf video van YouTube kanaal Product Tank TV, wordt uitgelegd hoe je zelf een handige steadicam kan bouwen met niets meer dan LEGO. De steadicam kan worden gebruikt voor GoPro camera’s, kleine camera’s en smartphones.

Steadicam

In de video wordt uitgelegd hoe je je eigen steadicam kunt bouwen, met de LEGO stukken die je thuis hebt liggen. Er is dus geen vast ontwerp. Wel zijn er een aantal fundamentele stukken; de camera houder, de balancerende arm en het spansysteem. Elk van deze stukken kun je naar de gewenste grootte en instellingen aanpassen. Het is niet gemakkelijk om deze steadicam te bouwen, maar als je tijd over hebt en weer terug naar de kindertijd wilt gaan, is dit wel een heel leuk project om aan te beginnen!

 

 

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja