Doe-het-zelf-fototentoonstelling 1000 Photos

EleniHoefsloot 1087
Altijd al gedroomd van een expositie met jouw foto's? Grijp nu je kans! Op 16 mei 2013 start in de Melkweg Galerie in Amsterdam de doe-het-zelf fototentoonstelling 1000 Photos. Iedereen heeft kans op een plek in de tentoonstelling. Aan het einde van het project worden de foto's verkocht, de opbrengst gaat naar het goede doel.

Gedurende een maand kan je jouw foto's doneren aan de Melkweg Galerie. In de loop van de tijd bouwt de tentoonstelling zich op tot duizend beelden. Tijdens de laatste dag op 16 juni zijn alle foto's te koop voor tien euro per stuk. De opbrengst gaat naar het goede doel, Stichting Young in Prison. Dit goede doel zet zich in voor minderjarigen in gevangenissen in Zuid-Afrika, Suriname, Malawi en Colombia.

Meedoen

Hoe doe je mee? Maak een foto die past binnen het thema 'Inside/Outside'. Tussen 16 mei en 16 juni kun je de foto gratis laten afdrukken op formaat 15x20 cm in het Amsterdamse Fotolab Kiekie (Jan Evertsenstraat 79). Er geldt een maximum van drie foto's. Vervolgens lever je de foto('s) in bij de Melkweg Galerie (Marnixstraat 409). Ook is het mogelijk foto's (let op het formaat) te sturen naar onderstaand adres.

1000 Photos
Postbus 92292
1090AG, Amsterdam

Wees er snel bij, want bij duizend foto's is de tentoonstelling vol. Lever je je foto in voor 6 juni, dan maak je kans op online publicatie en kans om opgenomen te worden in de selectie met grote foto's. Ben je benieuwd naar de foto's van anderen, maar heb je geen tijd om even langs de Melkweg Galerie te lopen? De foto's zijn ook te vinden op Tumblr.

Kim van Poelgeest, creatief directeur 1000 Photos Amsterdam vertelt: 'Na drie succesvolle edities van het internationale tekenfestival 1000 Drawings vonden we het tijd voor iets nieuws. Met 1000 Photos willen we fotografen en fotografieliefhebbers een nieuw podium bieden om hun werk te laten zien of werk te kopen.'

Finale

De tentoonstelling is van woensdag tot en met zondag gratis toegankelijk tussen 13.00 en 20.00 uur. Op zondagavond 16 juni tussen 17.00 en 20.00 uur vindt de finale avond plaats. Kaarten kosten online 14 euro per stuk, inclusief donatie aan het goede doel en één gratis foto. Extra foto's zijn te koop voor 10 euro per stuk.

afbeelding van EleniHoefsloot

Eleni Hoefsloot | Redacteur bij Clipboard Publishing

Bekijk alle artikelen van Eleni