Doe het niet! Lensdop of cameradop in je broekzak bewaren

Doe het niet! Lensdop of cameradop in je broekzak bewaren

Fokelien Broekstra 1211
Veel mensen steken even snel de doppen van hun lens in hun broekzak. Het lijkt heel onschuldig… Maar weet jij hoeveel stofjes er in je broekzak rondzweven? Meer dan jij je kan voorstellen.

Camera uit de tas

Misschien heb jij je lenzen en body’s wel los van elkaar opgeborgen in je fototas. Zodra jij je lens op je body draait, heb je twee losse doppen. De een gooit deze doppen los in zijn tas, de ander doet ze in een jas of broekzak. Een prima oplossing zou je denken, maar niks is minder waar. Juist los in je tas vangen ze stof en als je stof aan de binnenkant van je dop hebt, zit het binnen de kortste keren ook in je lens of in je camerabody.

Doppen op elkaar

De dop voor de fitting van je lens en de dop op je camera zijn er voor gemaakt om op elkaar gedraaid te worden. Hierdoor kunnen beide doppen geen stof vangen. Je zet de doppen tegen elkaar aan en draait ze vervolgens een klein stukje om. De doppen zijn nu volledig afgesloten voor stof en vuil. Je kunt er hierdoor zonder risico voor kiezen om de dop in je tas te gooien of in je broek/jaszak te stoppen.

Hoe berg jij je doppen op?

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien