Doe dit wel en niet bij straatfotografie

Doe dit wel en niet bij straatfotografie

Redactie 762
Het leven op straat vastleggen is een creatieve uitdaging. Met deze tips weet je wat je wel en niet bij straatfotografie moet doen.

Vreemden fotograferen is al spannend genoeg. Daardoor kun je misschien andere dingen, zoals de instellingen van jouw camera minder aandachtig bepalen. 

Doen

Zorg dat je van tevoren de instellingen al klaar hebt. Zorg dat jouw camera gereed is om te fotograferen. Op deze manier raak je niet afgeleid door de omgeving bij het instellen van jouw camera. Wanneer je bijvoorbeeld toestemming hebt om iemand te fotograferen, verloopt het niet zo vlot wanneer je alle instellingen nog moet aanpassen.

Zoek de actie op en zet een stap dichterbij. Met een groothoeklens forceer jij jezelf om de afstand tot het onderwerp te verkleinen.

Liever niet doen

Trek de juiste kleding aan. Zorg dat je niet extra opvallend gekleed bent. Zorg dat je opgaat in de massa en neem jouw cameratas mee in een rugzak en niet over je schouder. Duw ook je lens niet zomaar, overdreven in het gezicht van een voorbijganger. Maak op een discrete manier een foto van voorbijgangers, maar laat wel zien dat je een foto maakt.

Bekijk in de onderstaande video nog meer tips!

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie