DJI Spark: Mini drone die functioneert met handgebaren

DJI Spark: Mini drone die functioneert met handgebaren

Senta Bemelman 809
Een drone ken je misschien als een vliegend apparaat die je door middel van een controller op afstand bestuurt. Maar de nieuwe DJI Spark bestuur je onder andere met handgebaren!

Drones zijn erg handig om (video)beelden te schieten vanuit de lucht. Mocht je opzoek zijn naar een drone, dan is de DJI Spark een goede overweging. De grote voordelen ervan: een compact formaat en de mogelijkheid om het apparaat met een afstandsbediening, je smartphone, een speciale DJI-bril of handgebaren te besturen.

Slim

Het slimme apparaat van DJI herkent niet alleen handgebaren, maar ook je gezicht. Daarnaast ontwijkt het ook muren of andere obstakels. Daarnaast kun je ook bepaalde vliegmanoeuvres instellen, zodat je hier niet op hoeft te letten bij het maken van je video. Bovendien kun je ook mooie foto’s met weinig scherptediepte maken met de 12 megapixel camera van de DJI Spark.

Deze video is in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen. Lukt dit niet in het venster op onze website, klik dan op de YouTube-knop om naar de originele videolocatie te gaan. Hier kun je op de bovenstaande manier de ondertiteling aanpassen. Bij sommige video’s werkt de vertaalfunctie niet optimaal, waardoor je soms vreemde zinnen voorbij ziet komen. Voor het grootste gedeelte levert de vertaalfunctie echter een prima resultaat op en is de ondertiteling goed te begrijpen.

Prijs en beschikbaarheid

De DJI Spark is voor €599,- online beschikbaar. Kijk voor meer informatie, of om de mini drone te bestellen, op de website van DJI.  

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta