DIY: zwevende ballonnen fotograferen

DIY: zwevende ballonnen fotograferen

Fokelien Broekstra 378
Ballonnen fotograferen is een hele uitdaging. Met helium schieten ze omhoog in de ruimte, en blaas je ze met gewone zuurstof op, dan zullen ze op de grond blijven liggen. Tadas Cerniauskas vond een oplossing en deelde het met ons.

Ballonnen

Ballonnen zijn fascinerende onderwerpen om te fotograferen. Het nadeel is alleen dat het knap lastig is om ze in het midden van een ruimte te laten zweven. Je moet ze dus altijd liggend op de grond of tegen het plafond fotograferen. Of iemand moet ze in de hand houden.

Oplossing

De oplossing is eigenlijk heel simpel. Als je een glazen bak of tank hebt die zowel aan de zijkant als bovenkant afgesloten is. Kun je in deze ruimte helium spuiten. Uiteindelijk blijven de ballonnen hierdoor in het midden van de bak zweven, waardoor jij een zwevende ballon kan fotograferen.

Bekijk het hele filmpje hieronder:

 

Tadas Cerniauskas

Tadas Cerniauskas is een Litouwse kunstenaar en fotograaf die een aantal bijzondere projecten heeft gefotografeerd. Het bovenstaande filmpje behoort tot de serie: Black Balloons. Hierin worden zwarte ballonnen op een prachtige kunstzinnige manier geplaatst en gefotografeerd. Een bijzondere serie waar we best wat van kunnen leren! 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien